top of page
  • Forfatters billedeSara

Status på flygtningeprojektet

Med midler fra private, virksomheder og fonde, har vi kunne fortsætte flygtningearbejdet på Værftet fra januar 2023.

Flygtningearbejdet ledes af Lone Mouridsen og et par teams af frivillige.

Lone fortæller her en lille status over projektet:

"Der er sket rigtig meget siden vi startede for 1,5 år siden.

Congoleserne lod vente på sig og i mellemtiden udbrød der krig i Ukraine. Dermed har vi taget imod en helt ny gruppe, nemlig kvinder og børn fra Ukraine. De har taget Værftet til sig, og det glæder vi os over.

Vi startede med at være ca. 30 mennesker til Eat and talk, i dag er vi op til 100 mennesker.

I kvindecaféen startede vi med kvinder fra Ukraine og da den første gruppe kvinder fra Congo kom, blev de også inviteret med.

I dag er der åbnet op for alle nydanske kvinder og mange har taget tilbuddet til sig. Der er nu også kvinder fra Syrien, Iran, Tyskland, Eritrea og Afghanistan og der er yderligere kommet en ny gruppe kvinder fra Congo, som også deltager i kvindecaféen. Her er vi også blevet mange.

Udover at arbejdet er vokset i størrelse, så har vi udelt julehjælp i december og vinterhjælp i både januar og februar. Vi har haft et arrangement i forbindelse med jordskælvet hvor en syrisk familie havde mistet nogle af deres kære og læste digte op om deres sorg på henholdsvis arabisk og dansk.

Værftet er blevet præsenteret til Kvindeclub i Åkirkeby februar, hvor jeg havde fire muslimske kvinder med til, at fortælle om deres oplevelser. Værftet er også blevet præsenteret til Rotary, hvor jeg havde en ukrainer med til at fortælle om hendes oplevelser.

Glæder:

Generelt ser vi flere og flere fra Eritrea som benytter sig af fællesskabet på Værftet. Det er en gruppe som vi stort set ikke har set før.

Der er også en del nye ansigter fra Syrien, som kommer både til Eat 'n talk og til Kvindecafé.

Vi glæder os over at mange af vores nydanske venner har fundet vej til Værftet og nyder selskabet der. Flere kvinder kommer og nyder et særligt fristed til kvindecaféen.

Vi ser at særligt dem fra Syrien begynder at tage ansvar som frivillige og bærer med, både til kvindecafé og Eat 'n talk. Kvinderne fra Ukraine vil også gerne hjælpe med praktiske opgaver.

Udfordringer:

Værftets rammer har svært ved at rumme så mange mennesker, og vi må lave begrænsning på antal deltagere. Det er ærgerligt, men nødvendigt.

Vi har brug for flere frivillige til begge arrangementer, for at vi kan få det til at gå op. For vi ønsker at møde og rumme alle de mennesker der kommer.

Læs mere om hvordan du kan hjælpe her

Har du mulighed for at hjælpe til Værftets flygtningearbejde, så har vi brug for dig!

Skriv endelig med alle slags spørgsmål til: lone@vaerftet.dk eller ring på 29603141


22 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page