IMG_6704.jpg

OM VÆRFTET 

HVEM ER VI?

Værftet er et fællesskabshus på Bornholm, hvor øens børn, unge og familier kan mødes til leg og hygge. Vi er et helle, hvor vi smider skoene, sænker skuldrene og leger sammen.

Værftet er dit, mit og vores og er drevet af en flok ildsjæle fra byen, øen, fra foreninger og kirker. Alle der er en del af huset er med til at skabe Værftet.

Værftet "står" på havnekajen i Nexø, men vi står også på et kristent fundament og vi drives af en stor lyst til at gøre en forskel for børn og unge på Bornholm. At skabe et sted hvor vi kan være sammen uden at skulle bekymre sig om at præstere eller være noget bestemt.


Hver uge kommer omkring 200 forbi vores hus til leg, til en snak i caféen eller måske for at lære et nyt trick på rampen.


Vi har Tumle Torsdag for de mindste og skate-klubber for de ældste. Vi har fællesspisninger for familier. Vi har børne- og teenklubber hvor vi tager os tid til at tale med børn og unge om tro, om livets store og små spørgsmål.
Og så har vi Danmarks hyggeligste legeland og øens fedeste indendørs skatepark. Her kan du bare være dig -så længe du kører med hjelm.

20190325-DSC06284.jpg

FORMÅL

Værftet formål er, at give børn og unge en fair mulighed for at møde kristen tro i ord og handling. 

GÆSTFRIHED

VÆRDI #1

Vi ønsker at anskue alle som ligeværdige, lige værdifulde og

lige elsket af Gud.

Det betyder:
- at vi først og fremmest møder hinanden med gensidig tillid.
- vi giver alle en fair mulighed for at indgå i fællesskaber hvor vi vover at blive en del af hinandens historie og liv.
- vi er nysgerrige på hinanden og vil hinanden det bedste.

VÆRDI #2

FÆLLESSKAB

Vi inviterer alle til at blive en del af et meningsfuldt fællesskab,

uanset baggrund, tro, etnicitet og evner.
 

Det betyder:

At vi ønsker at videregive sunde værdier som tillid, ærlighed, nærvær og sammenhold i børn og unges liv, og dermed skabe en positiv og varig forandring for dem.

VÆRDI #3

SKABERTRANG

Vi er i konstant forandring og udvikling. Vi arbejder aktivt med at tilpasse vores arbejde og aktiviteter ift. de behov vi møder omkring os.

Det betyder:

- at vi finder nye veje og udvikler nye idéer for at udvikle et kreativt og inspirerende miljø for børn og unge.

- at vi tilbyder aktiviteter der sætter børn i nye situationer, som de ikke har prøvet før.

- at vi har fokus på at skabe, udvikle og tænke nyt.

VÆRDI #4

GO' TID

Vi vil give børn, unge og familier et rum for ubekymret leg. Vi vil være et helle, hvor vi sænker skuldrene, smider skoene og leger sammen.

Det betyder:

På Værftet vil vi, at alle skal have go' tid. Vi gør hvad vi kan for at Værftets faciliteter hjælper børn og voksne til at have go' tid sammen.

Men vi prioriterer også at tage os god tid til hinanden. God tid til at heppe på hinanden, til at udfordre hinanden, til samtale, sjov og gode historier.        

MISSION

Vi ønsker at alle børn, unge og familier må opleve, at være inviteret indenfor i vedkommende og inkluderende fællesskaber.

VISION

Vi ønsker, at børn og unge må erfare, at de er elskede og værdifulde, så de får mod til at gøre en positiv forskel dér hvor de er.

HISTORIEN

Skaterhallen startede tilbage i 1999 af en gruppe unge drenge der manglede et sted at hænge ud, skate og dele liv med andre unge i en cool men tryg kontekst. Behovene har med tiden ændret sig. Unge drenge bliver til voksne mænd der selv får børn. Mange nye mennesker er kommet til og har hjulpet til gennem årene.

I 2014 kom legelandet og cafeen til, og med dette et brændende ønske om at blive en mere solid platform for kirkeligt og socialt arbejde i lokalområdet. Med etableringen af legelandet og cafeen har også fulgt mange nye frivillige. Alle tiltag i Værftet er opbygget af frivillige kræfter og den lokale opbakning er fantastisk!

I 2019 købte foreningen Værftet bygningen, og dermed blev det muligt at sikre foreningens aktiviteter for fremtiden.